Göteborgsbolag rusar på börsen

Läkemedelsbolaget Isofol Medical från Göteborg rusar på börsen. Vid 13-tiden under onsdagen är aktien upp 40 procent.

ANNONS

Isofol Medical bedriver forskning och utvecklar läkemedel mot cancer. Läkemedelskandidaten arfolitixorin är avsedd för att behandla tumörer och i synnerhet kolorektalcancer (tjock- och ändtarmscancer).

I fredags presenterade företaget med säte i Änggården nyheter om att en extern expertkommité genomfört en post hoc-analays av arfolitixorin med positiva resultat.

En post hoc-analys genomförs efter själva studien för att kunna hitta nya mönster ur resultaten och där de olika testgrupperna ofta bryts ned i mindre grupper.

”Isofol Medical AB meddelar i dag att en extern expertkommitté har genomfört en post hoc-analys per protokoll av den kliniska fas III-studien AGENT som visar nya resultat till arfolitixorins fördel. Dessa positiva data, tillsammans med slutsatser från tidigare genomförda studier och analyser, stärker utsikterna för den fortsatta utvecklingen av arfolitixorin”, skrev Isofol Medical i ett pressmeddelande då.

ANNONS

Aktien steg kraftigt på Stockholmsbörsen och uppgången fortsätter nu även denna vecka. Under onsdagseftermiddagen är aktien upp 40 procent.

Svajig börsresa

Bioteknikbolaget har haft en skakig resa på börsen sedan man noterades under 2017. Medan aktieägarna fått se aktien stiga med 143 procent sedan årsskiftet har företaget på det stora hela haft det tufft sedan börsintroduktionen. Aktien handlades vid noteringen till 26 kronor medan kursen i skrivande stund står i 1,786 kronor – en nedgång på 93,4 procent.

LÄS MER:Håkan Samuelsson avslutar karriären

LÄS MER:Högt tryck på sista minuten-resor

LÄS MER:Därför är Nvidia nu världens dyraste bolag

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS