Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild av gosedjurs-speldosorna, en räv och en val.
Gosedjuren som återkallas. Bild: GBAB Babys & Toys

Gosedjur återkallas – på grund av kvävningsrisk

Två gosedjur, som har sålts i en lång rad butiker under nästan två års tid, återkallas på grund av kvävningsrisk. Kunder uppmanas nu att genast sluta använda leksakerna, och kontakta tillverkaren eller inköpsstället.

Det handlar om två gosedjur-speldosor, i form av en räv och en val, som nu återkallas. Det framgår i ett pressmeddelande från Konsumentverket.

Vid testning av produkterna har det konstaterats att delar av dragkedjan kan lossna, vilket utgör en kvävningsrisk för små barn. Därför återkallas nu de båda gosedjuren.

LÄS MER: Clas Ohlson återkallar leksak efter kvävningsrisk

Uppmanar konsumenter att sluta använda gosedjuren

”Dragkedjan riskerar att lossna vid lägre kraft än tillåtet under testning och kan därav medföra kvävningsrisk. Detta medför att det ej kan säkerställas att produkten är säker för små barn”, skriver tillverkaren GBAB Babys & Toys AB på sin hemsida.

De uppmanar konsumenter som har köpt gosedjuren att sluta använda dem. Det ska däremot gå bra att använda dosan som placeras inuti gosedjuret, enligt företagets hemsida.

LÄS MER: Tre av fyra leksaker kan vara farliga

Har sålts under nästan två års tid

Konsumenter uppmanas också att kontakta butiken där de har köpt gosedjuret, alternativt GBAB Babys and Toys AB direkt.

Återkallandet rör modellerna Flow Comforter Robin the Fox och Moby the Whale. De har sålts under perioden oktober 2018 till och med juli 2020 hos en rad olika återförsäljare.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.