Nystartade konfektyrkedjan Godisbanken har ansökt om konkurs hos tingsrätten i Göteborg.
Nystartade konfektyrkedjan Godisbanken har ansökt om konkurs hos tingsrätten i Göteborg. Bild: Olof Ohlsson

Godiskedja i Nordstan i konkurs

Ett och ett halvt år efter uppstarten tvingas godiskedjan med butiker i Mölndal, Göteborg, Kungsbacka och Stockholm att ansöka om konkurs – skulderna blev för stora.

ANNONS
|

Konfektyrkedjan Godisbanken som bland annat har en butik i Femmanhuset i Nordstan har ansökt om konkurs, visar nya handlingar från tingsrätten i Göteborg.

Beslutet om att stänga ned kommer knappt två år efter att moderbolaget Hamt AB registrerats och enbart ett och ett halvt år sedan dotterbolaget Godisbanken grundades.

LÄS MER:4-gott kapades av affärsmän med kriminella kopplingar

LÄS MER:Godisbrödernas hemliga affärer med Ali Khan-klanen

Förutom den stora godisbutiken i Femmanhuset, som fortfarande håller öppet, återfinns Godisbanken även i Mölndal, i Kungsbacka samt på två ställen i Stockholm, enligt vad som framgår på Godisbankens hemsida.

Närmare en miljon i förlust första året

Enligt ansökan till tingsrätten bär inte längre företaget de skulder som uppstått i rörelsen.

Under 2020 uppgick förlusten före skatt i Hamt AB till drygt 700 000 kronor, enligt den senaste årsrapporten.

ANNONS

Förutom godisförsäljning har även bolaget investerat i den göteborgska spelutvecklaren Candygames Sverige AB med säte i centrala Göteborg.

GP har sökt Godisbankens vd för en kommentar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS