Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Delegationerna, ledda av Liu He på vänster sida och Robert Lighthizer på höger sida, vid samtalens inledning i Washington på onsdagen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"God anda" vid handelssamtal USA-Kina

Med bara en månad kvar av den "vapenvila" som Kina och USA kommit överens om i sitt handelskrig har nya förhandlingar inletts i Washington DC. President Donald Trump skriver på Twitter att samtalen går bra och med "goda avsikter och god anda på båda sidor".

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ambitionen är att få till ett heltäckande avtal som inte lämnar några utestående frågor. En slutgiltig överenskommelse kommer dock inte att undertecknas förrän Trump träffar sin kinesiske kollega Xi Jingping personligen, meddelar han.

Den kinesiska delegationen ska ha föreslagit ett sådant möte i Kina under februari, enligt uppgifter till tidningen The Wall Street Journal. Den 30 man starka delegationen leds av vice premiärminister Liu He. Den amerikanska sidan leds av handelsrepresentant Robert Lighthizer.

Om de inte kommer överens har USA föreslagit fördubblade importtullar för många varor, något som är tänkt att träda i kraft i början av mars.