Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boris Lennerhov, vd Gekås Ullared, Jörgen Carlsson, delägare Sko-Boo, Thomas Karlsson, ägare Gekås Ullared. Bild: Pressbild
Boris Lennerhov, vd Gekås Ullared, Jörgen Carlsson, delägare Sko-Boo, Thomas Karlsson, ägare Gekås Ullared. Bild: Pressbild

Gekås Ullared satsar på skor

Gekås Ullared fortsätter att satsa och köper nu grannbutiken Sko-Boo. I nuläget kan man inte köpa skor i varuhuset men i början av 2022 blir det ändring på det. Då kommer kunderna få ett helt plan med bara skor.

Mycket finns att köpa på Gekås i Ullared – men inte skor. Det kommer snart bli ändring på det. För från första januari 2021 blir de majoritetsägare i skobutiken Sko-Boo i Ullared.

– Skor har i många år varit väldigt efterfrågat av våra kunder. Vi har inte satsat på skor för Sko-Boos skull, det har varit ett gentleman's agreement. Men när vi nu fick möjlighet att köpa – gjorde vi det. Vi har ställt frågan i flera år om att köpa. Nu fick vi tillfälle och kunde inte tacka nej, säger Boris Lennerhov, vd Gekås Ullared.

Gekås Ullared satsar på skor

Butiken som ligger mitt emot Gekås kommer att ligga kvar på samma plats som nu under hela nästa år. Men i början 2022 flyttar man in i varuhuset i en ny utbyggnad. När Gekås nu satsar på skor får de ett eget våningsplan. Skoplanets totala yta kommer att landa på 2 500 kvadratmeter. Där kommer man kunna köpa skor till både vuxna och barn.

– Skobranschen har inte haft det kul under pandemin, men i framtiden måste ju folk ändå ha skor. Vi vill bli vassare på sortimentet och ser att vi kan dubbla omsättningen på två år när det finns här inne, och med större utbud. Vi satsar för framtiden.

LÄS MER: Nya rollen klar för Boris Lennerhov – slutar som vd

Den nya utbyggnaden där skorna kommer att finnas är i princip klar – det är en del inredning kvar.

Kommer ni att utöka sortimentet med nya skomärken?

– Det blir det gradvis, vi kommer utöka det mycket mer än vad butiken kan i dag på grund av platsbrist, säger Boris Lennerhov.

Öppnade i Ullared 1969

Han berättar att det kommer fler nyheter i varuhuset under senare delen av 2021, men vill inte berätta vad.

– Man måste utvecklas och inte bli trött, och kunderna efterfrågar det.

Sko-Boos nuvarande ägare Jörgen Carlsson kommer vara kvar som minoritetsägare, och tillträder som vd i det nya dotterbolaget Sko-Boo Sko AB. Han kommer tillsammans med Gekås Ullared att utveckla den nya skoavdelningen.

Skobutiken Sko-Boo öppnade i Ullared redan 1969 av Bo Carlsson.

LÄS MER: Gekås vd: Herregud, nu går det åt skogen!

LÄS MER: Boris Lennerhov slutar som vd – efter 21 år på Gekås

LÄS MER: Gekås storsatsning: växer med 3 000 kvadratmeter

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.