Geely investerar i nytt bilmärke – klassisk brittisk lyxtillverkare

Volvoägaren Geely äger sedan tidigare sportbilsmärket Lotus och London taxi som tillverkar de klassiska svarta bilarna som kör i Englands huvudstad. Nu blir det kinesiska bolaget ägare i ännu ett brittiskt märke: lyxsportbilsmärket Aston Martin.

ANNONS
|

I ett pressmeddelande på fredagen meddelar Geely Holding, som bland annat äger Volvo Cars, att man förvärvat 7,6 procent i Aston Martin Lagonda Global Holdings, som tillverkar lyxsportbilarna Aston Martin.

– Vi är glada att kunna meddela vår investering i Aston Martin och tror att vi med vår väldokumenterade meritlista och teknologierbjudande kan bidra till Astons Martins framtida framgång, säger Daniel Donghui Li, vd för Geely Holding i ett uttalande.

– Vi ser fram emot att utnyttja potentiella möjligheter för att gå in i och samarbeta med Astin Martin när det fortsätter att genomföra sin strategi för att nå långsiktig, hållbar tillväxt och ökad lönsamhet.

ANNONS

Lyxbilsmärket sålde drygt 6 000 bilar i fjol

Aston Martin grundades 1913 och har drygt 2 200 anställda i England och Wales. Det sålde 6 178 bilar i fjol och tillverkar även börjat utveckla supersportbilar i samma segment som Koenigsegg, samt deltar med bilar i formel 1.

Större ägare till det klassiska märket har varit kanadensaren Lawrence Sheldon Strulovitch och Mercedes-Benz Group.

LÄS MER:Volvo Cars stänger kinesisk fabrik

LÄS MER:Volvos systerbolag missar förväntningarna

LÄS MER:Volvoägare kritiska till Geelys närvaro i Ryssland

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS