Under tre dagar bjuds det på modevisningar, utställningar och paneldiskussioner när Fashion Week Stockholm 2017 inleds på söndag. Flera av evenemangen är öppna för allmänheten. Arkivbild.
Under tre dagar bjuds det på modevisningar, utställningar och paneldiskussioner när Fashion Week Stockholm 2017 inleds på söndag. Flera av evenemangen är öppna för allmänheten. Arkivbild.

Gatumode intar modeveckan

Nu visar den svenska modebranschen upp sig på Fashion Week Stockholm. Under tre dagar bjuds det på modevisningar, utställningar och paneldiskussioner – och flera av dem är öppna för allmänheten.

ANNONS
|

Hållbarhet, unisex- och gatumode är tydliga inslag när årets modevecka drar igång. Bland de 20-tal varumärken som visar upp sig på catwalken märks både etablerade tungviktare som Rodebjer, Whyred och House of Dagmar och nyare förmågor som Lazoschmidl och elevvisningar från Beckmans designskola.

Det kommer också att hållas en visning där samtliga plagg är second hand. Bakom den kollektionen står modeprofilerna Lisa Corneliusson och Emma Elwin som är redaktörer för Make it last/Tradera Trend.

- Vi måste tänka till kring vår modekonsumtion. Att satsa på bra kvalitet och second hand är viktiga steg i rätt riktning, säger Lisa Corneliusson.

ANNONS

Hope, som återvänder till den svenska modeveckan efter flera år i Paris, har fått mycket uppmärksamhet för sin satsning på unisexmode. Deras plagg tillverkas i både herr- och damstorlekar, ett grepp som ser ut att bli allt vanligare.

På nyöppnade Scenkonstmuseet kan allmänheten ta del av olika arrangemang som street wear-visningar, fotoutställningar och panelsamtal.

Fashion Week Stockholm

Fashion Week Stockholm hålls den 29-31/1 på bland annat Berns Salonger, Auktionsverket och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Ett tjugotal visningar, från märken som Rodebjer, House of Dagmar, Ida Sjöstedt och Whyred, står på schemat.

På det nya Scenkonstmuseet håller streetwear-arenan "Space by RMH" öppet för allmänheten 30/1 11.00-21.00 samt 31/1 18.00-20.00.

ANNONS