Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Balders vd Erik Selin och skönhetsentreprenören Isabella Löwengrip besökte i september Hand in Hands projekt i Kenya, enligt Dagens Industri. Bild: Bild: Hand in Hand
Balders vd Erik Selin och skönhetsentreprenören Isabella Löwengrip besökte i september Hand in Hands projekt i Kenya, enligt Dagens Industri. Bild: Bild: Hand in Hand

Göteborgsmiljardären om flickvännen Löwengrip: "Lite mer handlingskraftig än jag"

Fastighetsmiljardären Erik Selin har länge engagerat sig i välgörenhetsorganisationen Hand in Hand. Nu har han, påhejad av partnern Isabella Löwengrip, varit i Kenya för att se hjälpprojekten på plats.
– Isabella är lite mer handlingskraftig än jag, och det passade att åka till Kenya, säger Erik Selin till Dagens Industri.

Hand in Hand arbetar för att minska världens fattigdom genom att hjälp människor i utvecklingsländer att starta egna företag. Erik Selin, grundare och vd för Göteborgsbaserade Balder har i fem år drivit projekt i organisationen och har nu även värvat sin flickvän, skönhetsentreprenören och influencern Isabella Löwengrip, till organisationen, skriver Dagens Industri.

LÄS MER: Percy Barnevik: Det här är mitt sista stora projekt

”Jag såg Hand in hands bok ’Recipe for change’ på bordet hemma hos Erik och frågade vad det var för något. Då berättade han om Hand in hand och deras arbete. Det inspirerade mig och jag kände ganska omedelbart att jag ville vara med, eftersom jag tror på kraften i entreprenörskap”, skriver Isabella Löwengrip i ett mejl till DI.

Driver varsitt byprojekt

De båda entreprenörerna besökte i höstas Kenyas huvudstad Nairobi för att på plats se hur Hand in Hand arbetar i landet. Selin har, enligt DI, länge funderat på att besöka organisationens projekt tillsammans med sina barn - men det var först nu han gjorde slag i saken.

– Isabella är lite mer handlingskraftig än jag, och det passade att åka till Kenya, säger han till tidningen.

Erik Selin stöttar bland annat ett nytt byprojekt i Mbitini 18 mil utanför Nairobi där 250 kvinnor ska tränas i självhjälpgrupper medan Isabella Löwengrip har ett eget byprojekt på gång i landet.

Erik Selin, 52, är grundare och vd för det börsnoterade fastighetsbolaget Balder och är även storägare i bland annat nischbanken Collector, kreditföretaget Hoist Finance och fastighetsbolaget K-Fastigheter. Isabella Löwengrip, 29, är en av landets mest inflytelserika influencers och driver bland annat skönhetsbolaget Löwengrip Beauty. Hennes företagsbygge genomgår just nu en större kris, där Löwengrip bland annat tvingats avskeda anställda och sälja sin 30-miljonersvilla på Lidingö i Stockholm.

Fakta:

Grunden till Hand in hand lades av lärarparet Gunnel och Olle Blomqvist, som anordnade kvällsskolor för barn i den indiska staden Kancheepuram. Tanken bakom kvällsskolorna var att erbjuda utbildning för barn som tagits ur skolbänken för att arbeta av sina föräldrars skulder. Arbetet spred sig sen till att invånarnas hälsa och även motverka alkoholmissbruk. Organisationen växte när den svenska företagsledaren Percy Barnevik blev involverad och arbetar idag i bland annat Indien, Afghanistan och Zimbabwe. Deras huvudsakliga mål är att bekämpa fattigdom med hjälp av ökat entreprenörskap.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi