Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Collector kommer att nyanställa 50-60 unga tekniker under kommande år, berättar vd:n Stefan Alexandersson.

Göteborgska rekordbanken nyanställer

Göteborgska nischbanken Collector slår rekord efter rekord och fortsätter att nyanställa. Men inte ekonomer - utan tekniker.

Göteborgska Collector AB ökade intäkterna med 23 procent och gjorde ett resultat före skatt på 121 miljoner kronor för andra kvartalet 2016, jämfört med 79 miljoner kronor i fjol.
Verksamheten och affärerna fortsätter att gå lysande för göteborgska Collector AB. Rapporten för det andra kvartalet 2016 vittnade om rekord på rekord. Intäkterna uppgick till 365 miljoner kronor, mot 296 miljoner kronor för samma period i fjol.


- Det är det finansiellt bästa i Collectors historia, säger vd:n Stefan Alexandersson.
Som jämförelse kan man konstatera att Collector i snitt haft 30 procents tillväxt per år, de senaste 16 åren.
- Det finns inget bolag på Stockholmsbörsen, och då talar vi om 650 till 700 bolag, som har den här organiska tillväxten och ökade resultat under så lång tid. Detta är helt unikt, säger han.


Collector AB har både sin bankverksamhet, men också investeringsbolaget för fin-tech. Den gemensamma nämnaren är teknik som ligger i framkant digitalt och mobilt.
Vad har varit allra viktigast senaste kvartalet?
- För mig är det kvaliteten på utlåningen. Den går att mäta i kreditförluster, och vi får ju tillbaka nästan alla våra pengar. Collector har aldrig haft så låga kreditförluster som kvartal två i år, säger Stefan Alexandersson.


Collector bank är en digital nischbank som vänder sig både till privatpersoner och små- och medelstora företag, och är bland annat specialister på betallösningar för e-handelsföretag.
Man har också landat tre nya storkunder som sportkedjan Stadium, Liseberg och Coop Norge.


I och med framgångarna har Collector nyanställt närmare 100 personer i år, varav majoriteten i Göteborg.
- Vi kommer att anställa 50-60 unga akademiker under kommande år, och då framför allt ingenjörer, it-utvecklare och matematiker.


Collector blev börsnoterade för drygt ett år sedan och det har betytt mycket för företaget.
- Nu när vi börsnoterad bank får man en helt annan access till stora affärer. Det är viktigt, säger Stefan Alexandersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.