Ny cancermedicin, sprungen ur forskning i Göteborg börsnoteras inom kort.
Ny cancermedicin, sprungen ur forskning i Göteborg börsnoteras inom kort.

Göteborgska Isofol börsnoteras

Göteborgska läkemedelsbolaget Isofol Medical avser att börsnoteras på Nasdaq First North inom kort. Bolaget är i slutfasen med sitt nya ändtarmsläkemedel Modufolin.

ANNONS
|

Isofol har under en rad år forskat och tagit fram läkemedlet Modufolin som ska hjälpa patienter som har cancer i ändtarmen.

Det är den tredje största cancerformen, och globalt beräknas över 1,3 miljoner människor att drabbas årligen.

Det nya läkemedlet ska vara effektivare än tidigare läkemedel och dessutom inte ha några biverkningar.

- Isofol har gjort en fantastisk resa i utvecklingen av cancerläkemedlet Modufolin, som nu går in i sin kliniska fas. Nu återstår det att framgångsrikt genomföra en registreringsstudie innan läkemedlet kan börja förbättra utsikterna för hundratusentals cancerpatienter, säger vd:n Anders Rabbe i en kommentar.

ANNONS

Därför förbereder företaget nu en börsnotering på Nasdaq First North inom kort och en nyemission på 46,9 procent av det totala antalet aktier, vilket skulle tillföra emissionslikvid på 430 till 473 miljoner kronor till bolaget.

Prospektet kommer att offentliggöras den 20 mars.

Redan idag har fem svenska institutioner, under vissa villkor, åtagit sig att teckna aktier för cirka 120 miljoner kronor.

Aktien värderas till 29 kronor.

Det nya cancerläkemedlet kommer ur svensk forskning, där Sahlgrenska Universitetssjukhus varit en nära samarbetspartner, och har fått positiva signaler från europeiska och amerikanska läkemedelsmyndigheterna om att bli godkänt.

Medicinen är patentskyddad.

ANNONS