Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Göteborgsföretag i mångmiljonavtal med Fiat Chrysler

Göteborgsföretaget Brandon ska ta fram designerkollektioner åt fordonsjätten Fiat Chrysler Automobiles. Avtalet är värt 120 miljoner kronor och leder till nyanställningar i både Göteborg och Turin. – Detta är ytterligare ett led i vår tillväxt, säger vd Per Hellberg.

Brandon, med huvudkontor på Lindholmen, utvecklar och designar olika typer av kringprodukter, merchandise – som klädkollektioner och exklusiva väskor – åt företag.

Miljonavtal ger nyanställningar

Bland kunderna finns i dag Volvo Cars, Polestar, IF, SEB och Puma. Nu startar bolaget också ett samarbete med italienska Fiat Chrysler Automobiles. Under tre år ska Brandon designa och distribuera olika typer av marknadsföringsprodukter åt fordonskoncernens varumärken, som Jeep, Fiat och Alfa Romeo. Avtalet är värt totalt runt 120 miljoner kronor.

– Det betyder mycket för oss. Det är ett stort uppdrag som också gör att vi kan nyanställa minst fyra personer i Italien och minst tre personer i Göteborg. Vi har som mål att fortsätta växa, främst i Europa – det här avtalet hjälper oss med det, säger Per Hellberg.
Marknaden för bolagets produkter växer också generellt. 

Kontor i Turin och Shanghai

– Merchandise blir allt viktigare för större företag, både för att stärka varumärket och för att få intäkter från en ny verksamhet. Ett lite extremt exempel på det är Caterpillar – de var från början mest kända för sina anläggningsmaskiner, men är i dag minst lika kända för sina kängor med samma märke, säger Per Hellberg. 
Brandon omsatte förra året runt 150 miljoner kronor och har i dag fyra kontor – i Göteborg, Turin, Stockholm och Shanghai. Totalt har bolaget ett 40-tal anställda, varav runt 33 sitter i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.