Henrik Larsson-Lyon vd på Hexatronic Group
Henrik Larsson-Lyon är vd på Hexatronic Group, med huvudkontor i Göteborg. Bild: FOTO: PER WAHLBERG

Göteborgsdoldisen rusar på börsen – igen

Efter en köprekommendation från mäklargruppen Pareto Securities gick göteborgska fiberoptikbolaget som en liten raket på Stockholmsbörsen på måndagen.

ANNONS
|

Det har varit lite upp och ner för göteborgska Hexatronic i år på börsen, efter att varit en klockren vinnare under fjolårets börsfest då kursen ökade med över 550 procent.

När fiberoptikbolaget kom med sin kvartalsrapport i förra veckan rasade kursen med nära tio procent, efter att bolaget vd Henrik Larsson Lyon varnat för att osäkerheten kring råvarupriserna fortsätter.

Tror på att bolaget kommer att växa

Men under måndagen höjde Pareto Securities riktkursen från 106 till 135 kronor och upprepade sin köprekommendation för bolaget i sin analys.

– Enligt vår uppfattning är värderingen på Hexatronic hög men välförtjänt. Vi förväntar oss nu att företaget passerar försäljningsnivån 10 miljarder kronor redan 2024, skriver Pareto i en kommentar och förväntar sig att Hexatronic kommer att bli ett avsevärt större företag under de kommande fem åren.

ANNONS

Stockholmsbörsen reagerade omedelbart och Hexatronic ökade med över sex procent i den inledande handeln på måndagen, och kursen är nu nära 115 kronor per aktie.

Hexatronics kurs har ökat med 13,9 procent under 2022, och den stora kursökningen har framför allt skett under juli.

LÄS MER:Göteborgsbolaget som är kung på Stockholmsbörsen

LÄS MER:Börsfest: Så bra gick Göteborgsbolagen 2021

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS