Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

28 personer berörs när Sängjätten stänger butiker i Sverige. En av de åtta butikerna är den i Kållered.  Bild: Izabelle Nordfjell/TT
28 personer berörs när Sängjätten stänger butiker i Sverige. En av de åtta butikerna är den i Kållered. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Göteborgsbutik stänger – säljer ut i butiken

8 av 27 butiker, så många försvinner när Sängjätten ska vända skutan. Kedjan lider av bristande lönsamhet och nu försvinner butiken i Kållered, rapporterar Market.

Det var i förra veckan som de berörda butikerna fick beskedet om nedläggningen. Förutom Kållered stänger man även i bland annat Kungsbacka och Borås, rapporterar Market. De åtta butikerna har valts ut på grund av bristande lönsamhet och utförsäljning inleds omgående i samtliga. Totalt berörs 28 personer av stängningarna.

– Det är alltid en chock att få ett sådant besked, även om man kanske haft en tanke eller en aning, säger Catrin Kullman, Sängjättens marknadschef, till Market.

Skulle vända negativ trend

År 2016 gick holländska Beter Bed in som ägare av Sängjätten och vd:n fick i uppdrag att vända bolagets negativa trend. I november förra året beslutade Beter Bed att expansionen i Sverige skulle pausas. Enligt Catrin Kullman finns flera skäl till att man pausar och nu vill man säkerställa att den expansion som gjorts och den organisation som finns fungerar optimalt.

– Det har lett till beslutet att stänga åtta butiker, för att säkerställa välmåendet, säger Catrin Kullman.

Flera butiker i farozonen

I förra veckan stod det klart att en annan Göteborgsk affär ligger i farozonen. Detta efter att ägaren till musikkedjan 4 Sound ansökt om konkurs. Butiken 4sound på Odinsgatan är en av de största i Sverige.

Samma vecka stod det klart att underklädeskedjan Twilfit ansökt om rekonstruktion. Till Dagens Handel säger styrelseordförande Otto Drakenberg att man troligtvis kommer att minska de 57 svenska butikerna signifikant till antalet. Fyra av dem finns i Göteborgsområdet. Det är dock inte klart vilka butiker som stängs eller om de i Göteborg påverkas.

LÄS MER: Göteborgsk musikaffär ansöker om konkurs

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.