Nils Hultkrantz och Richard Simonson som driver Stigbergets Bryggeri.
Nils Hultkrantz och Richard Simonson som driver Stigbergets Bryggeri. Bild: Martin Permer

Göteborgsbryggeri växer – i Stockholm

Stigbergets bryggeri i Majorna får ett syskon – i huvudstaden. I "Hipster-Mecka" ska baren slå upp dörrarna i en anrik kroglokal.

ANNONS

Stockholmsversionen av Stigbergets bryggeri får sitt namn efter placeringen av originalet: vid Stigbergets fot i stadsdelen Majorna. På alla hjärtans dag är planen att Stigbergets Fot ska öppna i huvudstaden, skriver White Guide. Närmare bestämt på Söder, på Götgatan, som ibland refereras till som huvudstadens "Hipster-Mecka".

Stadsdelen Södermalm i Stockholm. Här ska Stigbergets Fot öppna inom kort är planen, i en kroglokal som beskrivs som anrik.
Stadsdelen Södermalm i Stockholm. Här ska Stigbergets Fot öppna inom kort är planen, i en kroglokal som beskrivs som anrik. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Kroglokalen de ska ta över är en anrik sådan, enligt Stockholm Direkt. Här fanns tidigare familjedrivna krogen Papagallo, som i våras, efter 37 år, tvingades stänga efter en tvist om hyreshöjningar med en bostadsrättsförening.

Stigbergets bryggeri startade 2012 eftersom man ville brygga sin egen pilsner till Kino, ägarnas krog i Göteborg. Året efter började man med bryggningen.

ANNONS

Konkurrens bara positivt

GP har tidigare skrivit om att bryggeripuben ska öppna i Stockholm. Då skulle skulle stället drivas av än så länge hemliga Stockholmskrögare. Nu står det klart att barchef blir Johan Thor, som tidigare startat upp hantverksölbaren Tritonia i Gamla Stan.

Att det redan finns ett gäng ölfokuserade krogar i närheten på Götgatan säger sig Johan Thor bara se som positivt.

– Det blir jätteroligt att folk kan gå runt på en barrunda, det är därför vi vill vara här. Jag tror att vi alla i den här branschen har ett så stort hjärta, så det är det jag ser fram emot mest, att vi tillsammans kan guida runt gästerna till de olika ställena, säger han till White Guide.

LÄS MER:Här är alkoholreglerna det bråkades om 2019

LÄS MER:Då öppnar de nya bryggeripubarna i Göteborg

ANNONS