Göteborgsbolaget slaktas på börsen – ner 25 procent

Göteborgsbolaget Bico rasar på onsdagen. Klockan 11.40 var aktien ned över 26 procent.

ANNONS
|

Göteborgsbaserade bioteknikföretaget Bico rasar under onsdagens handel. Strax efter öppning var fallet drygt 20 procent.

Klockan 11.40 hade raset tilltagit. Aktien vad då ned drygt 26 procent.

Raset kommer i samband med Bicos delårsrapport, som visar ett nettoresultat på minus 105 miljoner för det tredje kvartalet.

LÄS MER:Göteborgsbolaget tar in miljardbelopp – aktien faller brant

Nettoomsättningen ökade med nära 300 procent

Samtidigt ökade nettoomsättningen med 292 procent till 315,6 miljoner kronor.

– Vi såg en god efterfrågan på instrument och reagenser och såg även en ökad andel intäkter från förbrukningsartiklar samt nya produktlanseringar. Vi lyckades med detta, trots att tre av koncernens bolag haft utmaningar i sin globala varuförsörjningskedja i kombination med underkapacitet i sin produktion, säger Erik Gatenholm, vd och koncernchef, i en skriftlig kommentar.

ANNONS

– Vi har adresserat dessa utmaningar och bedömningen är att vidtagna åtgärder kommer få en gradvis effekt, från och med fjärde kvartalet 2021. Till följd av detta var orderingången under kvartalet starkare än omsättningen vilket genererat en signifikant ökning i koncernens orderstock.

De senaste tre månaderna har Bicos aktie tappat nära 47 procent. Hittills i år är uppgången dock nära 28 procent.

Bico grundades 2016 under namnet Cellink, och utvecklar 3D-skrivare som skriver ut mänsklig vävnad och organ. Bolaget har kunder som universitet, forskningsinstitut och läkemedelsbolag i 55 länder. Namnbytet ägde rum i juli i år.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS