Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Göteborgsbolaget Recorded Future gör miljonförvärv

Cybersäkerhetsbolaget Recorded Future har slutfört ett förvärv av säkerhetsbolaget Security Trails – för nästan 600 miljoner kronor.

Cybersäkerhetsbolaget Recorded Future meddelade under tisdagen att bolaget köpt företaget Security Trails för 65 miljoner dollar – motsvarande omkring 590 miljoner kronor.

Security Trails arbetar med att samla och underhålla stora mängder med internetdata, så som domännamn, registreringsdata och annan information från internet för att hjälpa företag att analysera olika säkerhetsluckor, skriver nyhetssajten Tech Crunch.

Grundarna träffades på Chalmers

LÄS MER: Här är Göteborgsbolagen som är nära drömvärderingen en miljard dollar

LÄS MER: Säkerhetsexperten: Sverige är känsligt för it-attacker

De bägge bolagen har samverkat till en viss mån sedan 2018, och förvärvet kommer att fördjupa detta samarbete ytterligare. I en kommentar till förvärvet säger Recorded Future-grundaren Christopher Ahlberg att bolagens kombinerade teknik kommer att göra livet ”miserabelt för angriparen”, enligt Tech Crunch.

Recorded Future grundades 2009 av Chalmers-doktorerna Christopher Ahlberg och Staffan Truvé. Bolaget har ett kontor kvar i Göteborg, medan huvudkontoret ligger i USA.

2019 köptes Recorded Future upp av Insight Partners för omkring 7 miljarder kronor.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.