Teknikkonsultföretaget Devport har haft en tuff resa under coronapandemin.
Teknikkonsultföretaget Devport har haft en tuff resa under coronapandemin. Bild: Devport

Göteborgsbolaget Devport varslar 50 anställda om uppsägning

Göteborgska teknikkonsultbolaget Devport varslar 50 personer om uppsägning efter att omsättningen rasat med över 40 procent under andra kvartalet.

ANNONS
|

Börsnoterade teknikkonsultbolaget Devport har haft ett kämpigt andra kvartal under coronapandemin. Omsättningen minskade med 42 procent till 72 miljoner kronor mot 123 miljoner kronor för samma period i fjol.

LÄS MER:Så mycket betyder fordonsindustrin för Göteborg

LÄS MER:Arbetslösheten i Göteborg närmar sig nivån under finanskrisen

Resultatet före skatt blev minus 3,6 miljoner kronor, mot en vinst på 7,7 miljoner under andra kvartalet 2019.

– Flera av Devports kunder har med kort varsel genomfört kraftiga neddragningar av både konsulter och egna anställda, vilket har medfört att Devports omsättning och vinst kraftigt sjunkit under andra kvartalet, skriver Devports vd Nils Malmros i en kommentar till rapporten.

50 varslats om uppsägning

De kraftiga intäktsbortfallen har också lett till att företaget har varslat 50 anställda om uppsägning, vilket främst berör teknikområden där framtida utvecklingsbehov kommer att minska. En process som påbörjades redan i våras.

ANNONS

Företaget har påbörjat en översyn av de långsiktiga förändringar som covid 19 kan leda till. Kvartalet har belastats med 8,5 miljoner kronor i engångskostnader för denna omställning, heter det i rapporten.

Stor osäkerhet kring coronaeffekterna

Devport skriver vidare i kvartalsrapporten att det fortfarande råder stor osäkerhet kring coronaeffekterna, och att det osäkra läget inte kan utesluta ytterligare åtgärder.

– Erfarenheten säger att det kan svänga snabbt uppåt igen inom fordonsindustrin och då gäller det att vara redo. Vår bästa bedömning just nu är dock att det tidigast sker i slutet på året eller i början på nästa år, skriver Nils Malmros.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS