Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Göteborgsbolaget Bilia går starkt under krisen

Bilhandlarföretaget Bilia, med huvudkontor i Göteborg, har gått starkt under krisen. Omsättningen sjönk under andra kvartalet, men vinsten var högre än motsvarande period ifjol.

Resultatet före skatt för andra kvartalet landade på 266 miljoner kronor. En ökning mot motsvarande period ifjol, då vinsten var 251 miljoner.

Resultat per aktie hamnade på 2,15 kronor, en ökning med 4,9 procent.

Bolagets nettoomsättning uppgick till nära 6 777 miljoner kronor för andra kvartalet, mot 7 426 miljoner kronor 2019. En minskning med 9 procent.

LÄS MER: Volvo Cars gör miljardförlust – men ser tydlig vändning

Bolaget skriver i sin kvartalsrapport som publicerades på onsdagen att nedstängningen i Västeuropa påverkat bolaget negativt. Den ökade vinsten beror på stor serviceefterfrågan i Sverige och Norge. Man menar vidare att osäkerheten framöver är stor, även om restriktionerna lättat i de länder Bilia är verksamma.

Vd Per Avander skriver i rapporten att 300 medarbetare fått lämna bolaget under andra kvartalet då man tvingats skära ner på kostnaderna för att hantera pandemins ekonomiska konsekvenser. 750 anställda har varit permitterade, främst i Västeuropa, men även i Norge och Sverige.

Bilia är en av Europas största bilkedjor och finns på 140 ställen i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Kärnverksamheten består av service och försäljning av person- och transportbilar. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.