Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torsten Janssons New Wave Group rusar på börsen under fredagsförmiddagen.  Bild: Lina Alriksson
Torsten Janssons New Wave Group rusar på börsen under fredagsförmiddagen. Bild: Lina Alriksson

Göteborgsbolag rusar på börsen

New Wave Group, som bland annat säljer profilkläder, med rusar på fredagens börsöppning. Detta efter att bolaget väntas vida överskrida analytikernas förväntningar för det första kvartalet.

På fredagseftermiddagen är New Wave Groups aktie upp med runt 11 procent, och handlas för strax under 90 kronor per aktie.

Bakom den oväntade rusningen ligger ett pressmeddelande som bolaget släppte på fredagsmorgonen, där det rapporteras om ett förväntat ”väsentligt högre resultat” för det första kvartalet jämfört med föregående år.

New Wave har bättrat på resultatet

Siffrorna, som endast är preliminära, överstiger vida de estimat, förväntade siffror, som marknadens analytiker satt på bolaget inför delårsrapporten i slutet av april. Enligt den preliminära rapporten har New Wave Group ökat rörelseresultatet med 124 miljoner kronor under det första kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år, medan nettoresultatet ökade med 105 miljoner kronor. Kvartalets omsättning väntas minska med 12 procent.

New Wave drivs av Munkedal-entreprenören Torsten Jansson, och har under året sett en stark kursutveckling. Inför fredagens rusning hade bolagets värde stigit med närmare 50 procent under 2021 – om än från låga nivåer efter ett svagt 2020.

LÄS MER: Experterna: Så här sparar du bäst till ditt barn

LÄS MER: Rekordmånga miljardärer – här är Skandinaviens allra rikaste

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.