Dystra resultat kopplat till en multinationell fas 3-studie gällande behandling av tjocktarmscancer får Göteborgsbolaget Isofol Medical att kollapsa på börsen.
Dystra resultat kopplat till en multinationell fas 3-studie gällande behandling av tjocktarmscancer får Göteborgsbolaget Isofol Medical att kollapsa på börsen. Bild: Janerik Henriksson/TT

Göteborgsbolag kollapsar på börsen – ned 85 procent

Läkemedelsbolaget Isofol Medical, med säte i Göteborg, kraschar på Stockholmsbörsen under onsdagseftermiddagen. Resultat från en misslyckad läkemedelsstudie kopplad till tjocktarmscancer ligger bakom kollapsen.

ANNONS
|

Göteborgsbolaget Isofol Medical kollapsar på börsen under onsdagseftermiddagen efter att ha annonserat resultaten från en fas 3-studie kopplat till biotechbolagets läkemedelskandidat mot tjocktarmscancer, arfolitixorin.

Läkemedelskandidaten är bolagets enda produkt.

Aktien, som är noterad på Stockholmsbörsens medelstora bolaglista Mid Cap faller med närmare 85 procent efter beskedet om att deras läkemedelskandidat inte uppvisade någon statistisk signifikans för varken det primära eller sekundära effektmåttet i en multinationell fas 3-studie kallad ”Agent”.

Enligt bolaget var deras kliniska studie den första på närmare 20 år att utvärdera ett alternativ till dagens standardbehandling för en majoritet av patienter med metastaserande tjocktarmscancer.

ANNONS

Över en miljard i börsvärde raderat

"Vi är alla förvånade och besvikna över resultaten eftersom vi investerat stora förhoppningar om att kunna förbättra behandlingen för patienter som lider av mCRC. Jag vill tacka alla patienter, kliniker och andra deltagare som bidragit till studien,” säger Ulf Jungnelius, vd för Isofol i ett pressmeddelande.

Strax innan börsens stängning värderas Isofol Medical till 215 miljoner kronor. Vid handelsöppningen var den siffran närmare 1,4 miljarder kronor.

Kursen för bolaget stängde på -84,5 procent.

LÄS MER:Göteborgsaktierna som trotsar fallet på börsen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS