Göteborgare föreslås för fp-toppen

ANNONS
|

Bakom Jan Björklund, som föreslås bli ny partiordförande, förs EU-minister Cecilia Malmström fram som förste vice ordförande. Helene Odenjung, kommunalråd i Göteborg, föreslås bli andre vice ordförande efter Marit Paulsen.

- Det är jätteroligt och det är hedrande att så många folkpartister vill att jag ska vara vice ordförande. Vi ska jobba i ett team. En uppgift vi har är att stärka folkpartiet inom alliansen. Men även att folkpartiet ska utvecklas som ett eget parti. Det är en balansgång men en uppgift som alla partierna har, säger Cecilia Malmström till GP.

"Största möjliga bredden"

Folkpartiets valberedning meddelade i går kväll att man enhälligt hade beslutat föreslå de två Göteborgkvinnorna som vice ordförande.

ANNONS

- Kombinationen Jan Björklund, Cecilia Malmström och Helene Odenjung ger oss den största möjliga bredden. Cecilia Malmström har en gedigen politisk erfarenhet från Europaparlamentet och regional samt kommunal nivå. Helene Odenjung är som kommunalråd i Göteborg en kunnig och idérik kommunpolitiker. Med Jan Björklund med det nationella perspektivet har vi fått en kombination som har tilltalat oss, säger Lennart Olsson, valberedningens ordförande.

Claes Jägevall från Tibro och Jonas Andersson från Partille har nominerats till omval.

Valberedningens förslag omfattar 12 omval och 12 nyval. Godkänns hela förslaget innebär det att folkpartiet får en styrelse med hälften kvinnor och hälften män.

Det nya partipresidiet ska väljas på partiets landsmöte den 6-9 2007 september i Västerås.

ANNONS