Slutseglat för Pallas Group.
Slutseglat för Pallas Group. Bild: Pallas Group

Göteborgsrederi i konkurs

Göteborgsrederiet Pallas Group har försatts i konkurs, efter att bolaget hamnat på obestånd. Bolaget ska ha haft stora lönsamhetsproblem under en längre tid.

ANNONS
|

Det var på tisdagseftermiddagen som det göteborgska tankrederiet Pallas Group och dess dotterbolag Pallas Shippning försattes i konkurs efter att företaget hamnat på obestånd.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget har bolagsstyrelsen och ägarna under en längre tid försökt att sälja bolagets två fartyg, för att få loss kapital till en ny vinstdrivande verksamhet,

Men fartygen har varit alltför skuldsatta för att en sådan affär ska kunna genomföras.

Pallas Group ska under en längre tid haft stora lönsamhetsproblem.

Banken sade upp lånen

Till slut sade bolagets affärsbank upp lånen och lämnade in en betalningsuppmaning till koncernen på samtliga krediter, vilket ledde till att företaget kom på obestånd och tvingades att begära sig själv i konkurs.

ANNONS

– Både jag och övriga styrelseledamöter har under de senaste veckorna utvärderat alla tänkbara alternativ för att undvika en konkurs, men storleken på bolagets kapitalbehov bedöms i dag vara allt för stor för att kunna genomföra en lyckad kapitalanskaffning för att säkerställa en framtida drift, skriver styrelseordförande Glenn Renhult i en kommentar.

Koncernen skulle ha behövt 25 till 30 miljoner kronor i nytt rörelsekapital, enligt honom.

Konkursförvaltare utsedd

Han hoppas nu på att en konkursförvaltare klarar att sälja fartygen för att kunna betala Pallas Groups kreditgivare.

Det är ännu oklart hur stora skulderna är i konkursboet.

Mona Jonasson på Glimstedts advokatbyrå är utsedd till konkursförvaltare för Pallas Group.

GP söker både Glenn Renhult och Mona Jonasson, för en kommentar.

Pallas Groups aktie har kunnat handlas på Nasdaq North Growth Market.

Bolaget ingår i Smart Energy-koncernen, som inte omfattas av konkursansökan.

Fakta: Pallas Group

Är ett rederiföretag med säte i Göteborg. Pallas Group äger och driver dotterbolaget Pallas Shipping som äger de två tankfartygen Pallas I och Pallas Glory.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS