Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Fredrik Eklund vill slå rekord i Göteborg

Fredrik Eklund, en av världens mest kända mäklare, öppnar nu kontor i Göteborg som är designat som ett på Manhattan. Med sig har han ett stort kontaktnät, massor av energi och målet att vinna.

I kväll är det stor invigningsfest för 300 specialinbjudna gäster på Eklund Stockholm New York som celebrerade toppmäklarens nykomling i familjen – Göteborg. 
Göteborgs-Posten fick en mejlintervju med Fredrik Eklund på ingång från New York.

Nu väntar den göteborgska bostadsmarknaden, vad tror du att den har för potential?
- New York kan kanske inte riktigt jämföras med andra platser på jorden. Men jag har ju en del av mitt hjärta hemma i Sverige. Potentialen i Göteborg känns rentav större än i Stockholm. Priserna ligger generellt lågt, nyproduktionen har betydligt mer att ge i form av att utvecklas till en attraktiv produkt till köparna/de boende. Det får inte bara bli en bostad, det måste vara något mer.

Karlatornet är ett av era stora objekt – vilka fler områden kommer ni att rikta in er på?
- Vi kommer definitivt sälja på fler orter utmed kusten. Kontakter är allt, sommarhus, bostadshus, allt hänger ihop. Att bli ”familjens mäklare” är ett sätt att vara långsiktig i sin relation. Bra relationer ger bra affärer. Det måste jag säga att det märks tydligt här i Göteborgsregionen. Folk är duktiga på kontakter och affärer. 

Karlatornet ska ha attraherat fler utländska intresserade möjliga köpare ?
- Vi har alltid marknadsfört oss mot en utländsk marknad, både via vårt kundregister och utländska söksidor. Det håller oss ”top of mind” hos kunder från utlandet, som känner igen oss. Dessa kunder är väldigt kapitalstarka och får vår firma att bli än mer attraktiv för våra kunder. 
-Sen har ju jag fördelen att arbeta med många väldigt kända och rika personer. Alla kontakter som kommer där av via mig mejlar jag vidare till en av mina mäklare i Sverige. 

Ni tycker att den göteborgska marknaden är undervärderad? 
- Det är alltid svårt att prata i termer av kronor och ören, störst påverkan finns i nyproduktion. Där man kan skapa en produkt som tidigare aldrig funnits och därmed få priser som aldrig funnits. 30 procent över normala marknadspriser är möjligt med rätt marknadsföring och laserfokus.

Era konkurrenter i Göteborg välkomnar er – men tror inte att ni tar er upp på tio-i-topp-listan?
- Vi har lärt oss så mycket av våra misslyckanden och även framgångar, nu handlar det om kärlek och energi mer än att konkurrera och hela tiden vinna. Mitt mål är någonstans såklart alltid att vara bäst. 
- Min målsättning är att bli det även här, genom att ha det roligt och slå rekord tillsammans med våra kunder. Mest energi vinner!
- Några av mäklarna i Göteborg är jätteduktiga, det vet vi. De får komma förbi vårt fina kontor och ta en kopp kaffe. Samarbete är alltid den bästa vägen för bra affärer, för alla parter. Vårt kontor är dessutom utan tvekan det finaste mäklarkontoret i hela Sverige med underbara kollegor. Vi har designat det mer som kontoren brukar se ut på Manhattan än i Sverige. Göteborg ska bli roligare, det är ett löfte!

För unga entreprenörer och mäklare är du en stor idol – vad har du för gott råd att ge dem? 
- Tro på dig själv! Ändra dig inte för någon, men var lyhörd och anpassa dig till situationen. Det är ingen fara att misslyckas, det är ett måste för att kunna lyckas. Ta rygg på den bästa i din bransch, du har mycket att lära av historien, men framförallt, du är din egen lyckas smed.

Läs även: Tufft att ta sig till toppen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.