Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fortsatta ras väntar Stockholmsbörsen

Europabörserna och aktiemarknaden i USA ser ut att fortsätta falla på torsdagen enligt terminshandeln hos IG. Förhandeln pekar på ett 2-procentigt fall för storbolagen på Stockholmsbörsen.

De senaste mörkröda dagarna på världsbörserna ser ut att fortsätta även under torsdagen. Enligt terminshandeln på torsdagsmorgonen hos nätmäklaren IG kommer Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 öppna med ett ras på 2,4 procent, rapporterar Dagens industri.

Det är inte enbart Stockholmsbörsen som pekar ned i förhandeln, enligt IG. Terminerna pekar även nedåt i Europa – Frankfurtbörsens DAX-index vänta falla 2,6 procent, så även Eurostoxx 50.

Förhandeln i USA visar inte heller på någon munter aktiehandel när börserna öppnar i eftermiddag svensk tid. Vid sjutiden på torsdagsmorgonen pekade Nasdaq-terminen närmare minus 2 procent.

Den blodröda börsutvecklingen de senaste dagarna följer på förnyad oro kring coronavirusets spridning i Europa och dess effekt på Kinas ekonomi och den globala konjunkturen. Det har också lett till omfattande börsras i Asien, vilket även var fallet under torsdagshandeln.

Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde 2,1 procent ner.

Även börserna i Taiwan och Sydkorea föll i den avslutande handeln, ner drygt en procent vardera.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.