Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Börsen steg i nyhetsfattig handel. Bildmontage.

Fortsatt uppgång på Stockholmsbörsen

Veckans positiva trend håller i sig på Stockholmsbörsen. Det breda OMXS-indexet steg 0,4 procent på onsdagen, en ökning som var något större jämfört med de större Europabörserna

På en nyhetsfattig börs var förändringarna annars tämligen små bland tungviktarna. Ett undantag var medicinteknikföretaget Getinge, som steg med hela 6,4 procent, till synes utan att någon specifik nyhet kunde kopplas till bolaget. Boliden och SSAB följde därefter med uppgångar på 3,3 respektive 2,2 procent.

I andra änden märktes Autoliv och SKF som sjönk med 3,9 respektive 1,3 procent. I bakgrunden till bolagens tapp spökar rädsla för amerikanska biltullar som USA:s president Donald Trump säger fortsatt är aktuellt.

Bland de större förlorarna i övrigt fanns kycklingföretaget Scandi Standard som föll 2,4 procent efter sin delårsrapport.

På valutamarknaden fortsatte de senaste dagarnas dollarförsvagning. Kronan stärktes under dagen med runt fem öre till 9:05 medan euron låg stabilt på 10:51.

Londonbörsens FTSE-index steg marginella 0,1 procent, Frankfurtbörsens DAX-index ökade marginella 0,01 procent och Parisbörsens CAC-index gick upp 0,2 procent.