Medicinteknikföretaget Cellink är specialiserade på biobläckskrivare – man har utveckliat teknik för att skriva ut mänsklig vävnad.
Medicinteknikföretaget Cellink är specialiserade på biobläckskrivare – man har utveckliat teknik för att skriva ut mänsklig vävnad.

Fortsatt tillväxt för göteborgskt biobläcksföretag

Kraftigt ökade intäkter och förbättrade marginaler. Göteborgska Cellink, som utvecklar skrivare för mänsklig vävnad, inleder året uppåt.

ANNONS
|

Cellink grundades 2016 och verkar på cirka 50 marknader och är noterat på Stockholmsbörsens lista för tillväxtföretag, First North. Och det unga företaget fortsätter tillväxten för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsåret – perioden september till november.

LÄS MER:Cellink har gått från startup till börsgunstling

Omsättningen ökade med nästan 150 procent till knappt 20 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol. Samtidigt ökade rörelseresultatet tydligt, från ett minus till ett tydligt plus – resultatet före skatt minskade dock från knappt 1,1 miljoner kronor till drygt 0,6 miljoner.

Rörelsemarginalen – rörelseresultatet i förhållande till omsättningen – ökade från 4,7, procent till 5,9 procent när man jämför första kvartalet med samma period året innan.

ANNONS

Cellink växer även genom förvärv: i slutet av november ingick Cellink avtal om att förvärva det tyska bolaget Dispendix för fem miljoner euro.

Aktiekursen för Cellink sjönk något i den inledande handel på en börs som pekade svagt nedåt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS