Fortsatt bra fart på bostadsmarknaden. Arkivbild.
Fortsatt bra fart på bostadsmarknaden. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Fortsatt stigande bopriser i oktober

Prisuppgången på bostäder fortsätter och antalet affärer likaså, visar nya siffror för huvudstaden.

ANNONS

I oktober steg priserna på bostadsrätter i Stockholms kommun med en procent jämfört med månaden innan, enligt Danske Bank. Rensat för säsongseffekter var uppgången 0,8 procent, vilket var en aningen lägre ökningstakt än månaden före.

Men med tanke på den tilltagande coronasmittan mot slutet av oktober får bostadsmarknaden beskrivas som fortsatt stark, enligt bankens chefsekonom Michael Grahn.

"Osäkerheten i närtid är stor med accelererande antal covid19-fall både inhemskt och globalt, osäkra börser och en svårbedömd utgång i det amerikanska valet. Trots det räknar vi med fortsatt stigande priser under resten av året", skriver Michael Grahn i en kommentar.

Även antalet bostadsaffärer ligger fortsatt kvar på höga nivåer, 15 procent fler än samma månad i fjol och 30 procent fler än oktober 2018.

ANNONS

Uppgifterna baseras på uppgifter från bostadssajten Hemnet och analysföretaget Valueguard.

Olle Lindström/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS