Tusentals avgångar har ställts in under de skandinaviska SAS-piloternas strejk. På torsdagskvällen meddelade parterna att de enats, och SAS-chefens förhoppning är att trafiken går normalt från och med fredag kväll.
Tusentals avgångar har ställts in under de skandinaviska SAS-piloternas strejk. På torsdagskvällen meddelade parterna att de enats, och SAS-chefens förhoppning är att trafiken går normalt från och med fredag kväll. Bild: Tove Eriksson/TT

Fortfarande inställda SAS-flyg från Landvetter

Flygstrejken är över men ännu lyfter det inte som det ska från Göteborg Landvetter Airport. Tre av fredagens avgångar är inställda och det kan bli fler, enligt Swedavias pressjour.

ANNONS
|

På torsdagskvällen stod det klart att pilotfacken och arbetsgivaren enats. SAS-strejken, som pågått under nästan sju dagar och påverkat tusentals resenärer, är därmed över. Men på fredagen kan det fortfarande bli stökigt för de som reser med flygbolaget från Landvetter. Generellt påverkas ofta morgonflighter av att flygplan och crew kanske inte hinner infinna sig där det är planlagt, enligt Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

– Tre flighter är inställda av de totalt 17 SAS-avgångar från Landvetter på fredagen, säger hon.

Åsa Öhman
Åsa Öhman Bild: Peter Phillips

– Men det kan bli ändringar och om man ska resa i dag ska man löpande gå in för att hålla koll på sin avgång, antingen via vår hemsida eller via SAS hemsida.

ANNONS

På torsdagskvällen sade SAS-chefen Rickard Gustafson att trafiken ska återgått till normal kapacitet ungefär ett dygn senare, alltså fredag kväll.

SAS vd Rickard Gustafson under torsdagskvällens presskonferens på SAS huvudkontor i Frösundavik på torsdagskvällen.
SAS vd Rickard Gustafson under torsdagskvällens presskonferens på SAS huvudkontor i Frösundavik på torsdagskvällen. Bild: Fredrik Persson/TT
ANNONS