Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

USA:s handelsminister Wilbur Ross är inte alls miljardär, utan har ljugit om sin förmögenhet, anklagar affärstidningen Forbes.

Forbes: Ross ljög för oss

USA:s handelsminister Wilbur Ross har överdrivit sin personliga förmögenhet och är i själva verket inte alls dollarmiljardär. Det skriver affärstidningen Forbes, som anklagar Ross för att ha fört tidningen bakom ljuset.

Anklagelsen betyder än mer negativ publicitet för Ross sedan de läckta paradisdokumenten visat att han haft affärskopplingar till både Vladimir Putins svärson och oligarker kopplade till USA:s handelssanktioner.

För ett år sedan listade Forbes Ross bland USA:s rikaste, med en förmögenhet på 2,9 miljarder dollar. Efter att ha granskat den ekonomiska redogörelse som Ross lämnade in när han blev minister sänkte Forbes hans förmögenhet till under 700 miljoner dollar. Och nu, efter ytterligare granskning, har Forbes kommit fram till att de runt 2 miljarder dollar som Ross hävdar finns i familjestiftelser aldrig har existerat.

Tidningen anklagar Ross för att ha ljugit redan när han tog sin in på listan över de 400 rikaste för mer än tio år sedan.

"Det verkar som att Ross har ljugit för oss, den senaste i en uppenbar serie av smålögner, överdrifter, utelämnanden, påhitt och megalögner som har pågått med Forbes sedan 2004, skriver tidningen.