Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera allvarliga brott i Stockholm har gjort att polisen gått ut med rådet om att inte öppna för okända bud. Foodora säger till Breakit att man som kund kan följa sin leverans i appen.  Bild: Henrik Montgomery/TT
Flera allvarliga brott i Stockholm har gjort att polisen gått ut med rådet om att inte öppna för okända bud. Foodora säger till Breakit att man som kund kan följa sin leverans i appen. Bild: Henrik Montgomery/TT

Foodora om rånare utklädda till bud: Ett problem

Kidnappare utklädda till DHL-bud och rånare i Foodora-klädsel. Efter en rad brott har polisen gått ut med rådet om att inte öppna dörren för okända bud, skriver Breakit.
– Klart att det är ett problem att kriminella kapar vårt varumärke, säger Foodoras John Denbratt till sajten.

Det är en rad grova brott i Stockholm som ligger bakom polisens uppmaning, det skriver Breakit och hänvisar till en biljakt i centrala staden där sju personer greps i förra veckan. De sju ska ha burit DHL-kläder och misstänks planerat att kidnappa en näringslivstopp på Östermalm. Innan dess ska en känd modell utsatts för rån av en pistolman utklädd till Foodora-bud.

LÄS MER: Foodora öppnar matbutik i Göteborg

LÄS MER: Nytt matbud i stan – lämnar livsmedel vid dörren

Undersöker hur de fått tag på kläderna

John Denbratt, operativ chef på Foodora i Sverige, säger till Breakit att de undersöker hur rånarna fått tag i kläder från dem.

– Alla våra anställda ska lämna tillbaka sina kläder när deras anställning har avslutats, säger Denbratt och poängterar att ingen av deras anställda är misstänkt för inblandning.

– Men det är klart att det är ett problem att kriminella kapar vårt varumärke.

Kan följa sin beställning i appen

Foodora menar att den säkerhet de har är tillräcklig. Enligt Denbratt hade rånoffret inte lagt någon beställning hos dem och alla kunder kan följa sin beställning i appen. Har man däremot inte lagt en beställning uppmuntrar han alla att ta polisens råd på allvar om att inte öppna dörren för okända bud.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.