Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nets sköter kortbetalningar. Arkivbild.

Fonder vill köpa ut Nets igen

Mindre än ett år efter det att Nets noterades i en av 2016 års större börsintroduktioner i Europa är fonder sugna på att köpa loss bolaget igen. Nordens teknikaptit beskrivs som en avgörande tillgång.

Sedan Bloomberg skrivit att bland andra fonder i USA visat intresse för Nets bekräftar det nordiska betalningsförmedlingsföretaget för Köpenhamnsbörsen, där aktien är noterad, att kontakter har tagits.

"Nets kan bekräfta att företaget har uppvaktats, och överväger olika möjligheter", heter det.

- I Norden ligger vi så långt fram, förklarar aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen, vid Sydbank i Danmark, det internationella intresset.

- Om man är på marknaden för betalningslösningar är detta ett bra ställe för att kunna testa sina produkter och utveckla nya.

- Vi tar ju emot ny teknik med nästan Pokémon Go-fart, tillägger analytikern.

Men intresset kan också förklaras med att Nets inte gått så bra på börsen. Sedan börsintroduktionen i september har aktien backat från 145 danska kronor till 129 i fredags.

- Det finns nog en del som ser en möjlighet att få Nets till ett bra pris, säger Mikkel Emil Jensen.

Han tillägger att om de gamla ägarna, fondkonsortiet Advent–Bain, vill sälja de 40 procent man har kvar, så behövs det inte så mycket mer aktier för att få kontroll över bolaget.