Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flyttfirma kräver staten på skadestånd efter vinst mot Konkurrensverket. Arkivbild.

Flyttfirma kräver staten på skadestånd

Flera flyttfirmor, däribland bolaget NFB, fick i december rätt mot Konkurrensverket i Patent- och marknadsöverdomstolen sedan myndigheten stämt flyttföretagen för kartellbildning på sammanlagt 42 miljoner kronor.

Nu har NFB bestämt sig för att kräva skadestånd av staten efter vad man menar är flera felaktiga anklagelser från myndigheten, vilket ska ha påverkat bolagets möjlighet till intäkter och kunder.

"Skadan består dels i att företagen på felaktiga grunder har uteslutits från offentliga upphandlingar, dels att de inte kunnat förlänga tidigare vunna avtal. Men väl så allvarligt är att varumärkena skadats", kommenterar NFB:s advokat Jonas Bergh i ett pressmeddelande.

Efter en så kallad gryningsräd, ett oanmält besök, hemma hos bolagets ägare 2014 genomförd av Konkurrensverket väcktes misstankarna om kartellbildning. I maj 2016 kunde dock tingsrätten konstatera att NFB inte gjort några fel.

Trots det valde Konkurrensverket att driva frågan vidare och förlorade målet i Patent- och marknadsöverdomstolen i december 2017.