Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tyska Lufthansa ligger i konflikt med fackförbundet UFO – vilket kan leda till en ny strejk. Bild: Michael Probst
Tyska Lufthansa ligger i konflikt med fackförbundet UFO – vilket kan leda till en ny strejk. Bild: Michael Probst

Flygstrejk hotar under julhelgerna

Om inte Lufthansa och facket UFO kommer överens om kabinpersonalens löner, så kan en strejk bryta ut under julhelgerna. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Den tyska fackföreningen UFO meddelande på onsdagen att de kommer att utlysa strejk som skulle kunna infalla under julhelgerna, om flygbolaget Lufthansa inte gör eftergifter i förhandlingarna om kabinpersonalens löner.

Enligt Reuters kommer fackförbundet att lämna besked om eventuell strejk nästa torsdag.

Swedavia, som sköter driften av Landvetter flygplats, anser att det är för tidigt att bedöma om en eventuell strejk skulle kunna drabba Landvetter – men flygplatsen följer utvecklingen och har en generell beredskap för strejker.

– Vi hanterar det i samråd med flygbolagen, det är de som kommunicerar situationen till oss, när det väl finns hundraprocentigt säker information, säger Lovisa Ernestam, presstalesperson på Swedavia.

Tidigare strejk drabbade Landvetter

Tidigare i november gick UFO ut i en två dagar lång strejk, som tvingade Lufthansa att ställa in omkring 1 300 flygningar. Den strejken påverkade 180 000 resenärer världen över – och från Landvetter ställdes nio flighter in.

– Vi uppmanar resenärer att alltid ha kontakten med sitt flygbolag eller sin researrangör för den senaste informationen, sa Swedavias presschef Robert Pletzin till GP då.

Anledningen till strejken i början av november var att tyska fackförbundet UFO anser att kabinpersonalen får för dåligt betalt och att arbetsmiljön inte håller måttet, det skriver tyska The Local.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.