Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Flygbolagets desperata drag: Ät flygplansmat hemma

Månadskort med obegränsat antal resor med inrikesflyg, eller flygplansmat som du kan köpa hem. Det är några exempel på desperata åtgärder som flygbolag i Japan och Sydkorea tagit till när turisterna lyser med sin frånvaro, skriver New York Times.

Att ”flygluffa” istället för tågluffa – det kan faktiskt bli billigare i Japan när flygbolaget Peach Aviation säljer 150 månadskort för obegränsat antal flygresor inom landet. Priset, åtminstone för de första kunderna, ligger på motsvarande omkring 1 500 kronor.

Förhoppningen är att åtgärden ska öka efterfrågan på inreseflyg sedan inreserestriktioner, till följd av pandemin, har skrämt bort majoriteten av alla turister.

LÄS MER: Nytt direktflyg från Landvetter – till vulkanön

Säljer flygplansmat som kan värmas i mikrovågsugn

Sydkoreanska T’way Air har hittat på en kanske än mer kreativ lösning för att få kunder att handla – om inte flygbiljetter lockar kanske maten som brukar serveras ombord kan göra det.

I sin e-handel har flygbolaget börjat sälja hamburgare, spaghetti med bacon och tomat och andra rätter som vanligtvis serveras ombord på planen och som kunder nu alltså kan köpa hem och värma i mikrovågsugnen.

Flygplansmaten ska ”påminna kunder om den lycka och förväntan de kände när de reste på ett plan”, skriver bolaget på hemsidan, enligt New York Times.

LÄS MER: Flygbolag vill sparka ovaccinerade anställda

Enligt tidningen flög ANA Holdings flygbolag, där Peach Aviations ingår, omkring 1,35 miljoner passagerare i juli. Det är bara en tredjedel så många som under samma månad 2019.

Incheon Airport, den största internationella flygplatsen i Sydkorea, hade 5,4 miljoner inrikesresenärer i september – bara omkring 40 procent av så många som noterades i september två år tidigare.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.