Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den kraftigt minskade biljettförsäljningen har tvingat BRA att ansöka om konstruktion. Bild: Johan Nilsson/TT
Den kraftigt minskade biljettförsäljningen har tvingat BRA att ansöka om konstruktion. Bild: Johan Nilsson/TT

Flygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion

Flygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion sedan biljettförsäljningen och resandet minskat i spåren av det nya coronaviruset. Det meddelar flygbolaget i ett pressmeddelande på måndagen.
"Sedan coronakrisen bröt ut har biljettförsäljningen för flygbolaget BRA och flygbranschen i stort minskat i en aldrig tidigare skådad takt", skriver bolaget.

Coronapandemin har slagit hårt mot hela resebranschen, inte minst flygbolagen som tvingats ta till flera olika krisåtgärder. BRA har sedan tidigare permitterad all personal och satt stopp för alla flygningar fram till den 31 maj.

Nu meddelar bolaget att man ansöker om rekonstruktion och inleder förhandlingar med fackliga organisationer.

LÄS MER: Norwegians flygsiffror dyker

LÄS MER: Swedavia varslar 800 anställda

Förlänger flygstopp till efter sommaren

– Efter noggranna överväganden väljer företagets styrelse att ansöka om rekonstruktion och frysa verksamheten helt. Detta kommer ge oss andrum för att ta fram en långsiktigt hållbar affärsplan. Jag beklagar innerligt hur detta påverkar anställda och kunder, säger Geir Stormorken, vd för BRA, i en skriftlig kommentar.

Man räknar med att kunna återuppta flygtrafiken först efter sommaren. Enligt pressmeddelandet planerar man för att kunna ersätta kunder för uteblivna resor när verksamheten drar igång igen.

– Vi kommer göra vårt yttersta för att kompensera kunderna för det när vi öppnar upp verksamheten igen, säger flygbolagets kommersiella chef, Ulrika Matsgård, i en skriftlig kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.