Flera stora butikskedjor riskerar stänga butiker

Norska klädkoncernen Varner överväger att stänga vissa butiker i klädkedjorna Dressman, Bikbok och Cubus, uppger källor för norska Dagens Næringsliv. Koncernen har stora ekonomiska problem och lägger redan nu ned kedjan Wow i Norge.

ANNONS
|

På Varners huvudkontor i Norge har personal permitterats och erbjudits avgångsvederlag. I spåren av coronapandemin uppges koncernen ha tappat 70 procent av sin omsättning.

– Marknadssituationen är oförutsägbar och mycket är annorlunda. Den allvarliga situationen kräver kostnadsbesparingar, också vid huvudkontoret. För att undkomma en ännu allvarligare situation till hösten, ser vi nu en lösning baserat på en kombination av permitteringar och frivilliga avgångsvederlag, skriver Varsels presschef Julie Bragli Eckhardt i ett mejl till Dagens Næringsliv.

LÄS MER:Här är butikerna som inte klarat krisen

I dag har Dressman sju butiker i Göteborg. Bikbok och Cubus har tre butiker vardera.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS