Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ekobrottsmyndigheten har gjort tillslag på flera platser i landet. Arkivbild.

Flera misstänkta för ekobrott efter tillslag

Ekobrottsmyndigheten, polisen och Skatteverket gjorde under tisdagsmorgonen tillslag på flera platser i landet. Flera personer har gripits misstänkta för ett flertal ekobrott.

Omkring tio personer har anhållits misstänkta för bland annat skattebrott, bokföringsbrott och penningtvättsbrott, enligt Ekobrottsmyndigheten (EBM) som leder insatsen.

Penningtvättsbrotten kan vara grova.

Enligt ett pressmeddelande från EBM har de gripna personerna samverkat för att begå bland annat grova punktskattebrott, genom att föra in motorbränsle från ett annat EU-land utan att redovisa punktskatt. Totalt handlar det om undanhållen skatt på omkring 20 miljoner kronor.

Myndigheten är än så länge förtegen om insatsen och vill inte uttala sig om var tillslagen gjordes, eller om några beslag har gjorts vid husrannsakningarna.

- Enligt de uppgifter jag har är ett flertal personer misstänkta i nuläget och de, samt vittnen, ska höras. Det är ett känsligt skede och saker kan förändras; brottsmisstankar kan tillkomma eller falla ifrån, säger Katinka Wall, pressansvarig på EBM, till TT.

En anmälan om den misstänkta brottsligheten inkom under förra året. Misstankarna rör brott som kan ha pågått under ett par års tid.

Tillslagen har enligt EBM gjorts i Skåne, Jönköpings och Västernorrlands län.