Stadshypotek sänker räntorna. Arkivbild.
Stadshypotek sänker räntorna. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Flera banker sänker bolåneräntorna för lån med lång bindningstid

SBAB gick först i förra veckan och sänkte räntan med längre bindningstid. Nu har flera andra banker följt efter.

ANNONS
|

Förra veckan meddelade SBAB att räntan på lån med längre bindningstider sänks. Bankens rörliga listränta ligger nu på 2,52 procent, och ett lån med fyra års bindningstid ligger på 4,01 procent. Samtidigt höjdes räntan på rörliga lån och lån med kort bindningstid.

– Vår uttalade ambition är att vara följsamma i förhållande till marknaden och därför justerar vi nu våra bolåneräntor i båda riktningarna, kommenterade Mikael Inglander, vd på SBAB, i ett pressmeddelande.

Flera banker följer nu efter och sänker räntan – från höga nivåer.

På måndagen valde Länsförsäkringar att sänka räntan på bolån med bindningstid på tre år till tio år, mellan 0,10 till 0,25 procent beroende på bindningstid. På tisdagen sänker både Handelsbankens bolåneinstitut Stadshyptek och Skandia sina bolåneräntor för lån med längre bindningstider.

ANNONS

Handelsbanken gör sänkningar mellan 0,2 till 0,25 procent på lån med två till tio års bindningstid. Skandias räntejusteringar omfattar listräntan med 3 års och 5 års bindningstid som sänks med 0,10 respektive 0,15 procentenheter.

LÄS MER:Fler binder sina bolån – så ska du tänka nu

LÄS MER:Så förhandlar du med banken om bolåneräntan

LÄS MER:Så påverkas du av att Riksbanken höjer räntan igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS