Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fingerprint stämmer konkurrent för intrång

Fingerprint Cards stämmer en kinesisk konkurrent för intrång i ett av bolagets patent.
– När någon gör intrång på våra patent är vi fast beslutna att skydda våra intressen och våra aktieägares intressen, säger Christian Fredrikson, vd och koncernchef för Fingerprint Cards AB.

"Skydda vår rätt"

Det svenska biometriföretaget, som bland annat satsar på identifiering med fingeravtryck, har lämnat in ett klagomål till Beijing Intellectual Property Court. Bolaget hävdar att kinesiska konkurrenten Shenzhen Goodix Technology har gjort intrång i ett av bolagets patent. Det skriver nyhetssajten Finwire.

– Som ett världsledande innovativt företag registrerar vi kontinuerligt patent för att skydda vår immateriella äganderätt, säger Christian Fredrikson, vd, i ett pressmeddelande.

Skadestånd

Det svenska biometriföretaget påstår enligt uppgift till Finwire att några av de fingeravtryckssensorer som säljs av Shenzhen Goodix Technology bryter mot Fingerprints patent, och vill därför ha skadestånd samt att det kinesiska företaget stoppar all marknadsföring och försäljning av produkterna i fråga.

– När det sker intrång på våra patent är vi fast beslutna att försvara våra intressen och aktieägarnas intressen, säger vd Christian Fredrikson i en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.