Fingerprint Cards första stora öppningen till betalkortsmarknaden.
Fingerprint Cards första stora öppningen till betalkortsmarknaden. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Fingerprint Cards får stororder på fingeravtryckssensorer till betalkort

Göteborgska biometribolaget Fingerprint Cards har tecknat ett avtal med säkerhetsbolaget Gemalto att leverera fingeravtryckssensorer för betalkort.
– Detta är en vändpunkt för biometriska betalkort, säger Tomas Rex, ansvarig för affärsområdet smart cards på Fingerprint Cards, i en kommentar.

ANNONS
|

Gemalto som är världsledande inom digital säkerhet tänker erbjuda sina kunder biometriska EMV-kort, en standard för Visa, Mastercard, Europay och smartkort, som ska innehålla Fingerprints T-Shape-sensor.

– Vi utvärderade ett antal system för biometriska betalkort, och Fingerprint visade sig ha den mest lovande lösningen med högst prestanda, skriver Sylvie Gibert, vice chef på Gemaltos betalkortsdivision, i en kommentar.

Första storordern på betalkort

Företaget anser att Fingerprint Cards biometriska sensorer kommer att ge maximal prestanda och gör autentiseringen av betalkort snabbare och mer friktionsfri.

Orden omfattar ett antal hundratusen sensorer som ska levereras under 2019 och 2020. Det är den första storordern inom branschen för biometriska smarta kort, vilket stärker Fingerprint Cards uppfattning om att den globala marknaden för biometriska betalkort är på väg att öppna sig.

ANNONS

Marknaden reagerade positivt på nyheten och aktien steg med över sex procent i den inledande handeln.

ANNONS