Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Budrykten. Bild: Björn Larsson Rosvall

Fingerprint bekräftar att det finns ett bud

Fingerprint Cards rusar på börsen - upp 30 procent efter kinesiskt budrykte. Bolaget bekräftar budet.

Det kinesiska bolaget Beijing Watertek Information Technology ska ha uppvaktat styrelsen och förbereder ett bud på göteborgska Fingerprint Cards, enligt en insatt källa uppger DI.
Börsen reagerade direkt och Fingerprint Cards aktie rusade med 30 procent vid börsöppningen. Strax före klockan tolv låg handeln på + 15 procent.

Fingerprint Cards bekräftar brevet

 

Vid halv tolv gick Fingerprint Cards ut med ett pressmeddelande och bekräftade att bolaget erhållit ett brev avseende förberedande av ett offentligt uppköpserbjudande avseende bolagets aktier.

"Eftersom den samlade bedömningen är att sannolikheten för att uppköpsplanerna ska kunna förverkligas är låg, anser bolaget att uppgifterna inte utgör insiderinformation, Bolaget har därför inte haft någon skyldighet enligt regelverket att självständigt kommentera uppgifterna", skriver man i pressmeddelandet,

Börsen ska enligt regelverket ha ålagt Fingerprint att kommentera uppgifterna.

Fingerprint gör också klart att de inte fortsättningsvis kommer att kommentera rykten och spekulationen om det inte föreligger en skyldighet att göra det.

 

Gillade inte Johan Carlström


Dagens Industri skriver att ett brev ska ha överlämnats direkt till Fingerprints styrelseordförande Jan Wäreby och vd:n Christian Fredrikson tidigare i veckan.
För ett år sedan ska det kinesiska bolaget ha sonderat terrängen kring Fingerprint Cards, men då ska de kinesiska intressenterna ha varit negativt inställda till till storägaren Johan Carlström.

Vill lägga bud på samtliga aktier


Enligt DI ska nu Watertek Information Technology nu vara intresserade av att lägga ett bud på samtliga utestående aktier i Fingerprint Cards. 
Peking Watertek Information Technology är verksamt inom försvarsindustrin och handlas på Shenzhenbörsen. Bolaget hade en försäljning på motsvarande 2,8 miljarder kronor och rapporterade ett rörelseresultat på 950 Mkr under 2016.

Inleder partnerskap med Idemia

Samtidigt som börsen tokrusar över det kinesiska budryktet, presenterar Fingerprint Cards en faktiskt och bekräftad nyhet.

Och det är att man inleder ett partnerskap med Idemia för att utveckla en ny generation av säkra betalkort med "sömlösa transaktioner".

Fingerprint och Idemia har samarbetat för att utveckla en biometrisk sensor i betalkort.

– Samarbete är en nyckelfaktor i ekosystemet för smarta kort och kortbetalaningar. Idemia är en ledande leverantör av betalkort och tillsammans siktar vi på att avancera på marknanden för kontaktlösa biometriska betalkort, säger Thomas Rex senior VP för affärsområdet smarta kort på Fingerprint, i ett uttalande.

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.