Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Finansveteraner föreslås ersätta Ola Serneke i styrelsen

Serneke Groups valberedning nominerar två nya namn till styrelsen sedan Ola Serneke klivit ned och ledamoten Anna Belfrage avböjt omval.

Valberedningen i byggbolaget Serneke Group hoppas på två nya namn till styrelsen när bolagsstämman röstar i maj, enligt ett pressmeddelande. Detta eftersom styrelsen snart står med två tomma stolar efter att den tidigare vd:n Ola Serneke klivit ned från sin styrelsepost i samband med GP:s avslöjande. Den andra tomma stolen följer på ledamoten Anna Belfrages beslut om att inte ställa upp för omval.

LÄS MER: Ola Serneke lämnar rollen som VD för Serneke Group

LÄS MER: Ola Sernekes resa – från uppstart till avgång

Finansveteranen Mariann Östansjö nomineras som nya ledamot i Sernke Group, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Bild: Pressbild
Finansveteranen Mariann Östansjö nomineras som nya ledamot i Sernke Group, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Bild: Pressbild

Serneke Groups valberedning har därför valt att nominera Mariann Östansjö, 65 som ny ledamot i styrelsen. Hon har en lång erfarenhet av finansfrågor, däribland som finanschef. Bolagen hon tidigare har representerat är bland annat Preem, Ragn-Sells, Green Cargo och byggjätten Skanska. Även börsnoterade Eltel finns med på hennes cv.

”Mariann har en gedigen erfarenhet av den bransch som Serneke verkar inom från rollen som chefscontroller för Skanska-koncernen”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

”Genom dessa nomineringar stärker vi styrelsens kapacitet”

Valberedningen hoppas också att stämman röstar fram 53-årige Lars Kvarnsund som ny ledamot i Sernekes styrelse. Han är i dag vd och koncernchef i Gunnar Johansson Gruppen AB och var fram tills 2018 finanschef i det börsnoterade Garo.

Sernekes valberedning föreslår Lars Kvarnsund som ny ledamot i bolagsstyrelsen. Bild: SÖREN HÅKANLIND
Sernekes valberedning föreslår Lars Kvarnsund som ny ledamot i bolagsstyrelsen. Bild: SÖREN HÅKANLIND

– Vi ser fram emot att kunna nominera Mariann och Lars till styrelsen i Serneke Group och är övertygade att de med sina olika erfarenheter kommer att tillföra viktig kompetens till bolagets styrelsearbete. Genom dessa nomineringar stärker vi styrelsens kapacitet, kommenterar Carl Sandberg, valberedningens ordförande i en skriftlig kommentar.

LÄS MER: Ekobrottsmyndigheten lägger ned förundersökning om Serneke

LÄS MER: Erik Selin om Sernekes avgång: ”Verkar klokt”

Vad gäller styrelseledamöterna Fredrik Alvarsson, Mari Broman, Ludwig Mattsson, Veronica Rörsgård och Per Åkerman föreslår Serneke Groups valberedning dessa för omval. Detsamma gäller för den nuvarande styrelseordförande Jan C Johansson.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.