Finansinspektionen överväger att dra in tillståndet för försäkringsbolaget Maiden Life. Arkivbild.
Finansinspektionen överväger att dra in tillståndet för försäkringsbolaget Maiden Life. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

FI varnar försäkringsbolag

ANNONS

Finansinspektionen (FI) ger försäkringsbolaget Maiden Life en varning tillsammans med en sanktionsavgift på 5,5 miljoner kronor. Bolaget har, enligt FI, allvarligt brustit i sin efterlevnad av krav som gäller bolag auktoriserade i Sverige och FI överväger att dra in Maiden Lifes tillstånd. Bland annat har bolaget inte följt kravet på att ha sitt huvudkontor i Sverige och inte följt krav gällande en sund och ansvarsfull styrning, anser myndigheten.

"Det är i flera fall fråga om allvarliga överträdelser som har pågått under lång tid. Det finns därför anledning för FI att överväga att återkalla bolagets tillstånd. Maiden Life har dock vidtagit åtgärder för att rätta till brister, samt gjort förändringar i bolagets styrelse och ledning", skriver FI i ett pressmeddelande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS