Fastighetsaffär värd en miljard i Nya Hovås

Fastighetsutvecklarna Bygg-Göta och Next Step Group skapar ett samriskbolag - som tar över 30 000 kvadratmeter kommersiella fastigheter i Nya Hovås. Affären beräknas vara värd över en miljard kronor.

ANNONS
|

Det nya bolagetheter Nya Hovås Fastigheter AB och ägs till hälften av Bygg-Göta och till hälften av Next Step Group. Det tar nu över alla Next Step Groups kommersiella fastigheter i den nybyggda stadsdelen Nya Hovås, i västra Göteborg – ett fastighetsbestånd värd över en miljard kronor.

Frigör kapital till nytt Mölndals-projekt

– Vår ambition är ett långsiktigt samarbete i Nya Hovås där vi varit aktiva sedan start. Vi hoppas både på att vårt gemensamma bolag kommer växa och att vi framöver även hittar nya spännande projekt tillsammans, säger Jacob Torell, vd förNext Step, i en skriftlig kommentar.

Next Step Group har stått för utvecklingen av Nya Hovås, som bland annat hyllats avGP:s arkitekturskribent Mark Isitt. Bygg-Göta är i sin tur mest kända för att ha utvecklat hotellet Avalon i centrala Göteborg och den stora kontorsfastighetenPagoden, påGullbergs Strandgata.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Göteborg får 1 200 bostäder i ny stadsdel

Syftet med det nya joint venture-bolaget är attfärdigställaNya Hovås och säkraen långsikt förvaltning av området. Genom affären frigörNext Step också kapital, som främst ska användas till byggandet av ett nytt Life Science-kluster i Mölndal och "ett nytt stadsutvecklingsprojekt" i Härryda.

Göteborg mer stabil marknad

Bolagen är inte oroade över den skakande fastighetsmarknaden.

– Göteborg har alltid varit en mindre fluktuerande fastighetsmarknad än Stockholm. Det som man nu drar fram handlar mycket om utveckling av bostäder och i detta läge inte om kommersiella fastigheter. Men det kan ju bli så. Då har vi ett långsiktigt ägande som ger en stabil grund, säger Bygg-Götas vd Ronny Persson till di.se.

ANNONS