Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Fantastiskt roligt men bitvis tufft"

Ett tudelat år. På torsdagens bolagsstämma beskrev Olof Persson sitt första hela år som vd för AB Volvo som extremt hektiskt och stundtals tufft.

Som traditionen bjuder sammanfattade AB Volvos vd fjolåret innan den juridiska årsstämman tog vid.

– Det har varit ett år med stora förändringar i snabb takt. Vi har infört en ny organisation och ett nytt sätt att jobba, sade Olof Persson och talade om 2012 som "fantastiskt roligt men bitvis väldigt tufft".

I talet pratade han om vikten av att finnas i marknadens alla olika segment, från de enklare lastbilarna till lyxmodellerna. Något som han tycket Volvokoncernen klarar av med sitt aktieinnehav i flera andra märken.

Ett av de viktigaste resultaten som kom fram av 2012 var enligt Olof Persson köpet av 45 procent av kinesiska lastbilsföretaget Dongfeng Commercial Vehicles.

Affären som Volvo presenterade i början av 2013 granskas av kinesiska myndigheter men enligt Olof Persson ska den förhoppningsvis vara klar i början av nästa år.

– Köpet av Dongfeng är den sista stora pusselbiten som vi saknade i vårt globala pussel. När affären är genomförd kommer vi att ha en stor, stark och tydlig närvaro på kinesiska marknaden vilket naturligtvis är väldigt viktigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.