Familjerna bakom Subway överväger att sälja – kan få över 100 miljarder

Smörgåsjätten Subway kan få nya ägare. Enligt källor till Wall Street Journal överväger familjerna bakom att sälja kedjan som uppges vara värd över 10 miljarder dollar.

ANNONS
|

Den eventuella affären är i ett tidigt stadie, det skriver Wall Street Journal som hänvisar till ”personer med insyn”. Men enligt tidningen kan det inte uteslutas att Subway – som finns på flest platser av alla snabbmatskedjor i USA, 21 000 – är på gång att säljas.

Subway grundades av Fred DeLuca och Peter Buck i USA i mitten av 1960-talet, skriver Dagens industri. Sedan dess har snabbmatskedjan kontrollerats av de båda grundarnas familjer och värderas nu till motsvarande över 100 miljarder kronor. Detta trots att bolagets intäkter gått ner under de senaste åren jämfört med 2012 när det gick som bäst, enligt Wall Street Journal.

ANNONS

Fick betala mer för för sött bröd

Subways bröd har varit föremål för granskning av irländsk domstol, som år 2020 beslutade att degen som innehöll tio procent socker inte kunde klassas som bröd. Beslutet resulterade i att Subway fick betala mer skatt eftersom brödet inte längre kunde beskattas som en basvara.

I Göteborg kan man hitta Subway på flera platser, som på exempelvis Nils Ericson Terminalen. Totalt har Subway 37 000 restauranger över hela världen.

LÄS MER:Burger King gör reklam – för McDonalds

LÄS MER:Subways bröd får inte kallas bröd – innehåller för mycket socker

LÄS MER:Tolv bästa tipsen som kan trimma matkostnaderna

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS