Facktopp polisanmäld för miljonbedrägeri

En tidigare Unionen-topp har polisanmälts för ett miljonbedrägeri. Det ska handla om förfalskade fakturor till ett värde av nära två miljoner kronor – som fackets medlemmar fått stå för, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS

De förfalskade fakturorna, med ett sammanlagt belopp på över 1,9 miljoner kronor, rörde opinionsbildande konsulttjänster och ska ha utfärdas under ett års tid. Då hade den misstänkte mannen fortfarande en topposition på Unionen.

Kort efter att pengarna hade betalats ut lämnade mannen sin tjänst.

– Vi är chockerade. Han har haft ett oerhört högt förtroende och han har missbrukat det, säger Tora Heckscher, press- och opinionschef på Unionen, till Aftonbladet.

Kommer driva målet i civilrätten

Bedrägeriet uppdagades när förbundet gick igenom olika budgetposter, skriver tidningen. Unionen har polisanmält händelsen och kommer också att driva målet i civilrätten för att få tillbaka pengarna.

Aftonbladet skriver att de sökt den före detta facktoppen för en kommentar, dock utan resultat.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS