Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/21

För 70 miljoner får man nio terrasser och en takterrass

Prisrekord i Göteborg, men det är inget mot priserna i Stockholm. Här finns det just nu två lägenheter till försäljning för 70 miljoner kronor.

Drygt 23 miljoner för en lägenhet är ett högt pris i Göteborg, men i Stockholm ligger priserna på en annan nivå. Just nu finns två penthouse till försäljning, den dyraste med utgångspriset 70 miljoner kronor kommer att ligga högst upp i ett av de två Norra tornen som ska byggas i Vasastan Stockholm. Tornen kommer att vara Stockholms högsta bostadshus när de blir klara. 
Vad får man då för lägenhet för 70 miljoner kronor?
Köparen får de tre högsta planen i ett av tornen, våningen är på sju rum och kök fördelade 282 kvadratmeter. Takhöjden i vardagsrummet är på svindlande nio meter. Här finns fyra badrum, en relaxavdelning, fem sovrum, bibliotek, vinkyl och utomhusdusch. Dessutom finns det hela nio terrasser och en stor takterrass på cirka 150 kvadratmeter. 

LÄS ÄVEN: Rekordpris för lägenhet i Göteborg

Bostad på flera plan

Vill man ha en ännu större våning för nästan samma pris finns även den att köpa i Stockholm närmare bestämt på Östermalm. Bostaden håller på att byggas och beräknas vara klar i december. För 69 380 000 kronor får köparen även här en bostad på flera plan.

Bostadsytan är på 306 kvadratmeter, här kommer finnas mellan tre till fem sovrum, tre badrum, flera altaner, öppen spis och hissen går rakt in i våningen. För detta pris behöver man inte betala någon månadsavgift.

Finns det ett tak för hur mycket en lägenhet kan säljas för i Sverige?
– Nej egentligen inte, det finns förvånansvärt många köpare till bostäder i den här höga prisklassen, säger Siv Kraft vd på Siv Kraft Mäklarbyrå. Hon säljer våningen för 69 380 000 kronor på Östermalm.
Den dyraste lägenheten som någonsin sålts, är en 418 kvadratmeter stor penthousevåning i Continental apartments, mitt emot centralstationen i Stockholm, priset landade på 104,5 miljoner kronor. Den såldes i december 2015.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.