Ett globalt lyft för hörapparater väntas sedan smittspridningen minskat och restriktioner hävts runt om i världen. Arkivbild.
Ett globalt lyft för hörapparater väntas sedan smittspridningen minskat och restriktioner hävts runt om i världen. Arkivbild. Bild: Rich Pedroncelli/AP/TT

Försäljningslyft för hörapparater väntas

Schweiziska Sonova Holding, världens största tillverkare av hörapparater, ser ett ovanligt stort försäljningslyft framför sig i år.

ANNONS

Den stora vårdskuld som byggts upp hos öronläkare runt om i världen under pandemin verkar nu börja betas av.

Sonovas orderböcker fylls på igen i takt med att restriktioner hävs och rädslan för att smittas av coronaviruset minskar.

– I grunden har inget ändrats. Folk blir äldre, har mer pengar och vill vara aktiva när de blir äldre, säger Arnd Kaldowski, Sonovas vd.

Försäljningen i år väntas öka med 24–28 procent, enligt en ny prognos från Sonova. Rörelseresultatet (ebitda) väntas öka med 34–42 procent rensat för valutaförändringar.

Detta kan jämföras med de gångna fem årens försäljningsökningar på 2–15 procent per år för Sonova.

ANNONS

Sonova-aktien rusar uppåt på Zürichbörsen efter prognosen. Vid lunchtid på tisdagen är kurslyftet nästan 9 procent.

Joakim Goksör/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS