En klassisk engelsk frukost kan vara hotad i jul. Arkivbild.
En klassisk engelsk frukost kan vara hotad i jul. Arkivbild. Bild: Andres Kudacki/AP/TT

Fågelinfluensa hotar det brittiska julbordet

ANNONS
|

Brittiska hushåll som ser fram emot kalkon och ägg på julbordet kan få tänka om. Flera livsmedelskedjor varnar nu för brist på båda varorna på grund av den fågelinfluensa som drabbat landet, något som fått regeringen att besluta att bland annat tamhöns ska hållas inomhus till och med 7 november för att undvika ytterligare smittspridning.

Bland annat kedjan Lidl har satt upp en restriktion att kunder enbart få köpa tre kartonger med ägg medan konkurrenten Asda satt gränsen vid två kartonger, skriver CNBC.

Ytterligare en aktör, Sainsbury’s, har samtidigt meddelat att man ökar inköpen av kalkon för att försöka undvika en brist de närmaste månaderna.

ANNONS

Hittills i år har nära 50 miljoner tamfåglar runtom i Europa fått avlivas enligt EU-siffror.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS